Петък, 29.03.2024
        Нашият сайт се издържа от реклами и дарения!               

Честит празник: 25 юни е Международен ден на моряка

Ден на моряка - 25 юни

Снимка: 25 юни е Международен ден на моряка

На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка.

Празникът е официално обявен от Организацията на обединените нации (ООН) и има за цел да подчертае важността на моряшката професия в световен мащаб и значението ѝ, за да просперира световната търговия.

В света работят над 1,5 млн. моряци, които осигуряват стоките за бита на човечеството. През август 2016 г. в сила ще влезе Морската трудова конвенция (MLC 2006). Тя ще осигури права и защита на работните места на моряците по света.

“В Деня на моряците, призовавам всички да поздравим тези смели морски хора от всички краища на света, които са изправени пред опасности и тежки условия на труд, всеки час и всеки ден от годината – и от които всички ние зависим”, заяви генералният секретар на Организацията на обединените нации Бан Ки-Мун.

Всяка година се правят кампании, чиято цел е да се даде на широката общественост представа за изключителната важност на моряшка професия. За да отбележи това, Международната морска организация призова всички търговци в световен мащаб, дори извън морския сектор, да покажат кои са продуктите, транспортирани по море, които използваме в ежедневието си.

Здраве и култура Любопитно

25-06-2023 | виж всички новини | 


loading...

Анкета

На този ден

На 29 март 1886 г.  напитката Coca-Cola за първи път е произведена в Атланта от Джон Пъмбертън.  Pеклама на Кока-Кола от началот... повече

Препоръчани страници