НОВИНИ

Служителите на МВР честват професионалния си празник

Днес е професионалния празник на служителите на МВР. В тази връзка през деня имаше демонстрации на техника и бойни умения, на полицейски кучета и коне. За първи път от години МВР чества празника си без протести. Сега ще видим каква е програмата за 139 рожден ден на ведомството.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
18:42, 05.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

При Специализираният отряд за борба с тероризма. Днес имаше демонстрация на командоси, спец. части и каратисти, демонстрираха на живо залавяне на нарушител, както и взривяване на куфарче със специализиран робот за обезвреждане на взривове.

Честванията започнаха по-рано през деня пред паметника на Незнайния воин, където също беше демонстрирана нова техника на МВР. Те продължиха пред паметника на загиналите полицаи в градинката на църквата Свети Седмочисленици и там министърът на вътрешните работи Валентин Радев, всъщност в своето слово, отбеляза, че за първи път празника се разгръща толкова мащабно, защото протича без протести.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Да поздравя непременно синдикатите - ръководителите им, те са тук. Не е като миналата година да бъдат от другата страна и да има протести. Намерихме добрият тон, конструктивния диалог, пожелавам им да останат социално чувствителни и да ни казват, ако някъде бъркаме.

Празникът продължава най-вече за малките момчета, защото те могат да се катерят по пожарните коли, учат ги как се гаси пожар, също така има демонстрации на земетресения, където хората се обучават на действия при такива ситуации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорният законопроект за горивата със сериозни корекции
Спорният законопроект за горивата със сериозни корекции
Законопроектът за личната помощ влезе за обществено обсъждане в парламента
Законопроектът за личната помощ влезе за обществено обсъждане в парламента