Свободно време

Весел хороскоп за 1 април

Как ще прекарат световния ден на шегата различните зодии?

01.04.2013г. / 09 20ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Представителите на различните зодиакални знаци имат, естествено, и различно чувство за хумор. Харесват различни шеги, разказват вицове по различен начин и изобщо са точно толкова индивидуални спрямо забавленията, колкото и по отношение на всичко друго. Парадоксът е, че са индивидуални „групово“. Кой зодиакален знак на какво се смее и как се весели? Дано тази тема ви допадне на 1-ви април – денят на хумора и шегата.

Овен

Не е тайна, че представителите на този знак са много упорити, скорострелни и стремителни. Твърдението: „първо действат, после мислят“ много им приляга, но се надявам да го приемат с чувство за хумор и да не ми се разсърдят (или поне не за дълго!). Реагират светкавично на кратки вицове с директно послание. Ако са леко пиперливи – още по-добре. Ето един подходящ, който предполагам, че ще им хареса:

Отмениха пролетния конкурс за детска рисунка на асфалт не поради липсата на тебешир, а поради липсата на асфалт.

Телец

Ако искате да ги заинтригувате разкажете им дълъг, съдържателен и изпълнен с много изненади виц. И най-вече да е с неочакван край. Това са хора стабилни, търпеливи, пестеливи. Вицът трябва да е поучителен и неувяхващ. Да може да се разказва по всяко време, да бъде както се казва: „класика в жанра“. Давам ви пример, пък нататък – вие си знаете:

Двама катаджии карат в задръстване. На задното стъкло на предната кола има залепена обява. Продава се, година на производство, обем на двигателя, номер на телефона и т. н. Ченгетата решават да позвънят на човека и да го глобят за това, че говори по телефона докато шофира.

Звънят му, но човекът включва Bluetooth устройството за разговор. Те го питат какво е състоянието, блъскана ли е колата, а после му казват:

– Лошо те чуваме, вземи слушалката.

А той им отговаря:

– Да я взема, ама зад мен карат двама педерасти...

Близнаци

Когато разказвате виц на няколко човека, намиращи се в едно тяло, трябва да сте много хитроумни. Близнаците обичат да се шегуват, имат ярко изразено чувство за хумор и са изключително интелигентни. Тях не можеш ги заблуди с какъв да е виц, те на плоски шеги не се смеят. Но виж на глупави грешки се смеят с голямо удоволствие, даже и на своите. С колкото повече противоречия е изпълнен един виц, толкова е по-забавен и всеки уважаващ себе си представител на този знак ще направи така, че да се смее последен. Като например този:

Влезнах в кухнята и усетих, че съм забравила защо. Докато си спомня, отворих хладилника, хапнах парченце салам, после сиренце, после пак салам, след това бонбонче и полях всичко с портокалов сок. После си спомних, че съм на диета, и защо влезнах в кухнята! Да полея цветята!

Рак

Като знаете колко са чувствителни и емоционални трябва да си подбирате вицовете много внимателно. На Раците се разказват само вицове с романтичен привкус и щастлив край. Ако не спазите това условие рискувате да ги разплачете, вместо да ги разсмеете. Пробвайте с този:

Ако жена ви си е купила ново палто, направила си е нова прическа, маникюр, педикюр... можете смело да отпрашвате за риба. Ще ви пусне!

Лъв

Спрямо представителите на този знак трябва да се подхожда с уважение. Пред тях не можете да си позволявате да разказвате какви да е вицове! Само умни, интересни, изпълнени с дълбок смисъл, нооооо много смешни и лесно разбираеми. Не е много лесно, но какво да се прави – Лъв е това, не е на петела гребен, я! Разсмях един приятел-Лъв като му разказах това:

– Не мога да обясня на приятеля си какво означава мъж да „изглежда добре“. Според него „добре изглеждат“ педерастите.

– Ами, „изглежда добре“ е разтегливо понятие.

– Е да, но той се инати. Не мога да му го обясня.

– Много е просто за обяснение. Стои мъж в измачкани шорти и мръсен потник. С гривни и ланци. До него – Ламборджини. И той, мръсникът му с мръсник, изглежда добре!

Дева

Ето ги любителите на здравословния хумор. Те обожават да се шегуват. И да разказват вицове. При това дълго, протяжно и с всички подробности. Е, вярно, понякога се случва така, че докато стигнат до края на вица са забравили началото, но пък и винаги се намира достатъчно концентриран слушател от публиката, който да им го припомни. И така, ако искате да спечелите Девите, разкажете им вица по подходящ начин – без никакъв намек за подигравка спрямо някого или нещо и с много елементи на научност и рационализъм, като например:

Когато си отворих очите след лазерната корекция (след минус 8-9 диоптъра), направо се ошашавих! Какъв ярък и контрастен свят ми се разкри!

Вярно, че ми се отвори и работа – сега се налага да си ремонтирам апартамента и да си сменя гаджето...

Везни

Препоръчвам ви да заложите на типичния английски хумор. Съобразявайте се как разговаряте с Везните – всяка дума трябва да е любезна, подредена, литературна! Никакви грубости, никакви хихикания, никакви опити да осмеете или, не дай си Боже, да нагрубите някого! Изключено е да ви го простят. Те са хора деликатни, светски. Вицове се разказват не само с подходящ тон, но и в подходяща обстановка. Ето как става:

Сър Джон стоял в кабинета си, пушел пура и четял вестник „Таймс“. По едно време извикал прислугата:

– Джордж, донесете ми една чаша вода!

Слугата донесъл, но лордът го върнал за още една чаша. Когато слугата донесъл четвъртата чаша, се осмелил да каже:

– Извинете, сър, но се тревожа за здравето ви с тази вода?!

– Остави сега здравето ми, Джордж, къщата гори.

Скорпион

Тези хора съчетават по неповторим начин оптимизъм с черен хумор. Само от тях можеш да чуеш твърдението: няма нещо толкова лошо, че да не може да стане още по-лошо! Ама да не останете с погрешни впечатления? Те умеят да се радват на живота, но... отдавайки дължимото и на задгробния живот, ето как:

– Псст, каква е паролата за WiFi-то?

– Имай малко уважение, на погребение си!

– Аха, ама със спейсове или слято?

Стрелец

Обичат да слушат всякакви вицове и анекдоти, смеят се сърдечно и гръмогласно, а понякога и след три дни. Харесва им във вица да има някаква поука, от него да струи не само забавление, а и доза мъдрост. Ето нещо като за Стрелец:

Разбираме, че си голям човек и че социалната реклама все едно няма да ти повлияе. Щом искаш – не слагай колан, превишавай скоростта, карай като идиот. Но те молим за едно: завещай своите органи на другите! Има множество други хора, които имат нужда от твоите бъбреци или сърце и които ще карат внимателно по пътищата.

Само мозъка си, за Бога, не завещавай никому!

Козирог

Ако ще разказвате виц на Козирог не забравяйте, че представителите на този знак са уравновесени, последователни и консервативни. Тяхното кредо е: „животът е твърде кратък, че да се занимавам с глупости“ и най-подходящи вицове се оказват именно свързаните с живота и житейските поуки:

– Ой, а вие кой сте?

– Аз съм мозъкът ти. Разбрах, че си се влюбила, и дойдох да се сбогуваме…

Водолей

Не е трудно да разсмееш Водолей, трудно е да го впечатлиш. За целта трябва да разполагате с нещо оригинално, изненадващо, „технологично“. И след като споделите вица бъдете готови за интерпретация по темата. Само Водолеите могат от един анекдот да сътворят цяла серия „тематични“ анекдоти. Слушателят ви Водолей никога няма да каже: „... чувал съм този виц, но по друг начин...“, ще каже: „... интересен е, трябва да му измисля някаква модернистична версия...“. Подсказвам ви тема, а вие може да се възползвате:

О, Windows!
Три дена храбро инсталирах.
Трих, слагах, регистрирах.
Не тръгваш и не тръгваш сам,
показваш само син екран.
Първо ми съсипваш FAT,
преминавам през format,
но не стига таз беля,
нов дял трябва да ти заделя.
Хоп, пак не се получи
работата се закучи,
драйвер някакъв незнаен,
искаш в цикъл най-безкраен.
С Wizardа отново споря,
но не мога да го сборя.
Нямам Plug And Play модем,
разбери го бе, кретен!
Изнервям се, та чак треперя.
CD-то искам да намеря,
та да тръгнеш най-подир,
а не под DOS да пиша dir.
Уж тръгна, пуснах Service pack,
О, не – ще инсталирам пак!
Най-после посред нощ,
използвах софтуера лош.
На сутринта от шлаката изрових,
процесор спечен и пророних:
Да бе мирно си седяло,
не би от Setup умряло.

Риби

Те са любители на задачки-закачки и вицове-загадки. Ако искате да ги зарадвате, разкажете им нещо двойнствено, нееднозначно, предизвикващо размисъл, а може и нуждаещо се от допълнително обяснение. Така ще спечелите уважението им веднъж и завинаги. Ще ви слушат с удоволствие и нескриван интерес. Това ще им допадне:

Млад адвокат пледира:

– Господин съдия, самият факт, че клиентът ми се е обърнал именно към мен за защита, доказва неговата невменяемост!

Надявам се, че ще имате повод за усмивка през целия ден, а защо пък да не се опитате да разсмеете и приятелите си?

Направи коментара и подбра вицовете – астролог П. Георгиева

Коментирай
Свободно време