Свободно време

Специален хороскоп за Баба Марта

Какво очаква зодиите на 1-ви март?

01.03.2013г. / 08 10ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Баба Марта ни „връхлита“ всяка година. Никой не знае колко е годишна бабичката, защото и тя, като всички останали жени по света си крие годините, но за сметка на това пък всички знаем колко проклета може да бъде. Пред тайната за възрастта й ще си затворим очите, няма друг начин, но що се отнася до проклетията – това определено е свързано със зодиакалния й знак. Ще ви споделя нещо „на ушенце“ – с малко усилия можем да я разкрием. Коя зодия е бабата? Ето как ще я разпознаете.

Овен е ако:

Свързани статии

Пристига до вратата на дома ви с бодра стъпка и започва нетърпеливо да звъни и да тропа. Докато ви чака да й отворите, за да ви завърже мартеничката, успява да накичи всички околни дървета и храсти, да премете пътеката, да изплаши котката и на края, изнервена че се бавите, да ви изсипе чувал сняг пред портата. И ако в този момент, отваряйки входната врата, имате неблагоразумието да попитате защо се е ядосала най-вероятно ще ви отговори: „... охоооооо, почакай, ти още не знаеш какво е да съм ядосана...“

Телецът си личи от далече:

Приближава се бавно и тържествено. Оглежда къщата, градината, обстановката като цяло. Имайте късмета да не сте почистили, подредили и нагласили всичко според „както пише по дебелите книги“ (а по-тънките ги цитират!). Само ще поклати отегчено глава, ще лепне с тиксо най-невзрачната от мартениците си и ще подмине нацупена. А после дълго ще мисли: ама че мързел, ама че лош вкус! И за да ви вразуми често, често ще изсипва киша или мокър сняг пред вратата ви.

Близнаци, ако е, ето как ще изглежда:

Движи се бързичко, почти подтичвайки. В едната ръка влачи чувала с мартениците, в другата държи гсм-а и не спира да приказва. Вдига достатъчно шум, та да се досетите, че е близо и да я посрещнете преди да е позвънила. Щом отворите вратата се усмихва широко, прегръща ви дружелюбно и за пет минути ви задава 55 въпроса, съобщава 55 клюкинки и ви засипва с мили комплименти. Извинява се, че не може да остане повече, че не може да ви обърне повече внимание, обаче – какво да се прави! Тя е толкова заета, толкова много неща трябва да свърши... На тръгване усмивката все още грее на лицето й, но не ви препоръчвам да залагате на това. Няма да направи и две крачки и току-виж й дошло на ум да ви залее с някой проливен дъжд.

Рак? И такава ли има – би възкликнал някой. Даааа има...

Излъчва доброта и загриженост. Приближава се тихичко и ви носи мартеничка класически вариант – Пижо и Пенда. Наблюдава ви уж дружелюбно, но достатъчно критично, извинява се, че мартеничката е скромна (но е от сърце!) и търпеливо чака да кажете нещо. Точно в този момент трябва да сте особено внимателни, защото тя е много тънкообидна. Поблагодарете за мартеничката, кажете че е прекрасна, че важен е жестът, че много цените подаръка, защото е единствен, никой друг не се е сетил за вас, че вие нямате за нея мартеничка, но имате цвете и й го подарете. С този ход ще печелите сърцето на бабичката веднъж и за винаги! Може да не ви дарява със слънце всеки ден, но със сигурност няма да ви изпраща злобни ветрове, мокри снегове и гъсти мъгли.

Баба Марта – Лъв, това вече е сериозна работа!

Излезте на вън и чакайте. Не се разсейвайте и щом тя се появи, в целия си блясък и величие, посрещнете я с подходящ комплимент и непременно някакъв подарък, макар и дребен. Най-добре – с лакомство. Изразете възторг от мартеничката, от доброто й настроение, от слънчевите лъчи, с които се е окичила и в никакъв случай не обсъждайте проблемите си, дори и да ви попита. За да спечелите благоразположението й трябва да ви приеме ако не като равни, то поне като достатъчно успешни. Така може да си осигурите слънчево време най-малко за 10-тина дни през месеца.

Дева й отива много, но де` тоя късмет?!

Подгответе се за срещата с нея разумно и старателно. Външният вид, дома, поведението ви – всичко трябва да е без-уп-реч-но. Дръжте се сериозно, никакви шеги, никакви закачки, никакви лиготии. Бъдете готови да отговорите ясно, точно и недвусмислено на поредица важни въпроси, свързани с бъдещето и плановете ви. Ако й направите добро впечатление ще ви закачи мартеничка и ще ви осигури здравословни средно-дневни температури през целия месец. Не се учудвайте, че въпреки сдържаното си изражение е любопитна, че си бута носа навсякъде, че обсъжда впечатленията си от хората, при които е ходила преди вас. Такава си е, но не я осъждайте – не е лоша.

Везни – ако тя е този знак, очаква ви истинско приключение...

За нея посещението при вас е истинско събитие. Ще се постарае да ви направи добро впечатление и срещата да се превърне в празник. Ще ви изслуша, ще си побъбри, ще извади куп красиви мартенички и ще ви даде да си изберете... може даже няколко. Обаче, не се заблуждавайте, празникът няма да продължи безкрайно. Тя е много романтична, колеблива, лесно изпада в състояние на неувереност, лесно се разплаква. И може да плаче дъъъъълго и тъжно, осигурявайки ви тих, но пропиващ до костите дъждец или най-малкото гъста, влажна, досадна мъгла.

Скорпион ли? Ааааа не!

Пронизващ поглед и пиперливи шегички. Ще я познаете веднага. И да знаете, че острият й език не я прави ваш враг, даже напротив. Тя е болезнено пряма и откровена, но е справедлива. Предварително е проучила достатъчно информация за вас, знае коя мартеничка ще ви стои най-добре и е приготвила точно нея. Не е лесно да й се харесате, но и не е нужно и да си го поставяте за цел. Ако не ви одобри ще ви изпрати някой и друг пролетен дъжд или слънчев ден с пронизващ вятър. През останалото време няма да ви обръща специално внимание – каквото за другите, това и за вас.

Стрелец! Пазете се – много е точна!

Не разчитайте да й направите впечатление, тя има други цели, в които вие най-вероятно не се вписвате. Ще дойде, ще ви закачи мартеничката, ще ви попита туй-онуй по-скоро от добро възпитание, отколкото от реален интерес и ще си отиде. Не е изключено да ви даде и някой друг полезен съвет. Във ваша полза е да се вслушате – поне ще знаете в кои дни да излизате с чадър и в кои да се облечете по-леко, та да не се сварите от „мартенска“ жега. Много е праволинейна, но няма да ви досажда. Тя обича разнообразието: ако днес е ветровито – утре ще е снежно, ако днес е слънчево – утре ще е мъгливо... Щом това не ви харесва – кажете й, едва ли ще се разсърди.

Козирог – ох, че е предвидлива.

Няма да ви пропусне, ще мине, макар и на бързичко. Ще бъде добре облечена, умерена, спокойна и... дистантна. Ще получите най-красивата мартеничка в комплект с пролетни цветя, луксозни бонбони, ведра усмивка и кратък, но полезен разговор за бизнеса, инвестициите и бъдещите ви планове. Ако се мотивирате достатъчно убедително може да ви спести дъждовете и лошото време, но за да не я обвинят в пристрастие ще ви пусне един пухкав сняг или лека парцалива мъглица. Това едва ли ще повиши приходите ви, но със сигурност ще ви спести излишни разходи.

Водолей – правете му сметката, ако ви липсва чувство за хумор!

Само не й казвайте, че е „баба“! Тя е просто „неувяхваща дама на средна възраст“. И винаги такава ще си остане. Списъкът с приятелите и поклонниците й е безкраен. С нея няма да скучаете, нито един ден няма да е тъжен, защото е непредсказуема. Ще измисли неподозирани начини да ви извади от лошото настроение и да ви усмихне. Стига да не прекалите с нещо. Не обича хората, на които им липсва чувство за мярка или чувство за хумор. Ако миналата година ви е подарила огромна мартеница, тази година чакайте мъничка мартеничка. Такова е разбирането й за справедливост – хем да има за всички, хем да не знаят кога, какво и колко...

Риби – тя не се движи, тя плува „вълнувайки въздуха с опашката си“.

Движи се леко и излъчва меланхолия. Ще дойде незабелязано, ще закачи на вратата ви мартеничка докато се усетите, ще си отиде като лек пролетен полъх. Няма да се разсърди, че не сте й обърнали внимание, може само да се натъжи, че не сте поблагодарили за посещението. Няма да ви разпитва за подробности от личния живот, интуитивно ще усети за какво става дума. Може и да не я харесате с нейните сълзи и замечтан тъжен поглед, но е по-добре да й го кажете директно. Не понася лъжите и превземките. Усети ли, че я лъжете, подгответе си чадър, удобни ботуши и топли дрехи за целия месец. А може и за следващия, защото умее да омагьосва всички около себе си и да ги убеждава да правят нещата вместо нея.

Астролог: Петя Георгиева

Коментирай