Свободно време

Как се влюбват различните зодии?

Любовен хороскоп за Деня на Свети Валентин

14.02.2013г. / 12 50ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свети Валентин“ е! Денят на любовта, влюбените сърца и червеното вино! Насладете се на най-романтичния ден в годината и открийте как се отразява любовта на всяка една от зодиите в зодиака:

Овен

Влюбват се бързо и огнено, но се опитват да запазят присъствие на духа. Стремят се да покажат нежност, завоалирана с целомъдрие. Обхваща ги силно желание да осъществят физически контакт с обекта на чувствата си, което не означава непременно секс, обаче са толкова стремителни, че една най-обикновена прегръдка може да завърши, ако не с изкълчване на китка, то поне със синини по ханша. Готови са да прескочат правилата, защото приемат закона като „врата насред полето“. Всеотдайни са, но непохватни. Ако понечат да разкрият чувствата с думи може да измислят куриозно словосъчетание и вместо загадъчна усмивка да предизвикат откровен смях. Ако обектът на любовта им не е наблизо са толкова необуздани, че може да излеят чувствата си върху първия срещнат.

Телец

Подхождат към обекта на чувствата си целенасочено, но сдържано. Влюбват се трайно и страстно. Разкриват чувствата си бавно и романтично. Правят го повече с красиви жестове (бутилка вино, помощ в критичен момент, изтънчен подарък), отколкото с думи. Говорят за чувствата си едва след като добре опознаят „жертвата си“. Тогава са сигурни в позициите си и така са го (я) омотали в паяжината от ласки, внимание, уют и скъпи подаръци, че няма никакъв шанс да бъдат пренебрегнати или изоставени. Понеже са много организирани и невъзмутими действат успокояващо на партньорите си и им създават усещане за защитеност.

Близнаци

Те бият всички рекорди по брой влюбвания. Регистрират най-много „свалки“ на глава от населението. Подхождат към обекта на чувствата си без излишна страст, но с много фантазия и енергия. Нямат нищо против да поддържат един постоянен партньор, но имат нужда от разнообразие и непрекъснато кръшкат. Правят го не заради емоцията, а заради „спортната слава“. Ако останат по-дълго с един и същ партньор то е по-скоро от чувство за дълг или заради удобството, отколкото от силна привързаност. Близнаците са безгрижни, те непрекъснато летят върху едно пухкаво розово облаче. Ето защо любовните им отношения са неповторими и непредвидими. С една усмивка са в състояние да разтоварят от гърба на любимия човек всички грижи и... да му натоварят своите.

Рак

Предпочита да е влюбен, отколкото да е обект на нечии чувства. Раците са нежни, духовни, но... уязвими и страхливи. Те не обичат да разкриват чувствата си, очакват от партньора да ги разбира без думи и даже да отгатва действията или намеренията им. Всъщност за тях любовта не е страст а радост от секса, привързаност към някого и грижа за него. Само че губят чувство за мярка и превръщат грижата в „клетка“. Притеснителни са и използват чувствата за свое оръжие. Ако се разсърдят започват да „отмъщават“, демонстрирайки безразличие. Придобиват повече сигурност и самоувереност след осъществяване на физически контакт. Тогава започват да показват и фантазия, но умерено.

Лъв

За Лъвовете (и особено за Лъвиците!) влюбването е чувствено удоволствие. Те са майстори на горещите страсти и еротичните фантазии. И не само не го крият, ами охотно го споделят. Лъвовете не реагират грижовно, а аристократично. Те привличат с обноските и поведението си много повече, отколкото с външния вид. Безгрижното им артистично поведение действа като магнит на „целта“. И след като „целта“ е вече „постижение“ интересът рязко спада. Но пък преживените моменти са неповторими и неописуеми. Емоцията е толкова силна, че когато Лъвът направи последния ход и каже: „... край, до тук беше!“ отсрещната страна буквално не може да реагира.

Дева

Те са скромни и предпазливи. Опитват се да запазят спокойствие и да не реагират, когато забележат, че някой ги наблюдава или когато започнат да флиртуват с тях. Правят се на безразлични. По брой създадени любовни връзки са на последно място от всички знаци. Дистантни са и ако някой се опитва да ги впечатли трябва да изглежда по перфектен начин – като визия и поведение. Девите са точни и акуратни. Те поставят ред във всичко, дори във влюбванията си. Даже да изпитват силна страст, я крият до последно. Ако едновременно се влюбят в два обекта подреждат срещите си така, че никой да не се почувства пренебрегнат, а самите те да имат време да обмислят впечатленията и преживяванията си.

Везни

Везните са разбиращи, на тях им дай да проявяват съчувствие, да се грижат и да създават удоволствия на околните. По интензивност на влюбванията са втори след Близнаците, защото те са просто изтъкани от романтика и идеализъм. Достатъчно е някой да им намигне, Везните да го забележат, след това е лесно – те сами си го създават като образ и характер и... се влюбват. И след като се влюбят, започват едни емоции, едни преживявания, едни драми – това латиноамериканските сериали репички да рупат! Везните преливат от нежност, те не биха причинили никому никаква болка, особено пък душевна. Те се опитват всичко да преценят, всичко да изчислят... обаче напразно. Ако не смесват разума с емоциите и просто се потопят в преживяванията си всичко ще се развива много по-добре.

Скорпион

Скорпионите изживяват себе си най-пълноценно, когато са влюбени. В такъв момент те са в състояние да покажат абсолютно всичко – от обожание, нежност и привързаност до пълно презрение. И ще го направят, даже ако за целта ще платят с поглъщането на собствената си отрова! Трудно прикриват чувствата си. Може и да успеят за известно време да ги запазят в тайна и да си ги преживяват скрито от другите, но то ще е наистина за много кратко време. Скорпионите се чувстват добре, когато другите се радват заедно с тях. И понеже за тях любовта е радост, предполагат че ако споделят влюбването си, всички около тях ще са също толкова радостни, колкото и те. Непременно трябва да се кажат две думи и на хората, в които Скорпионите са влюбени – приемете себе си като щастливци, любовта на Скорпионите никога не е случайна.

Стрелец

Стрелците не се влюбват току-така. Тази върховна емоция за тях не е случайна, а е израз на възхищение, признателност, благодарност и душевна широта. За тях не е важно физическото удоволствие, което ще изпитат, а възможността да изразят отношението си. Те обичат силно, но без излишни демонстрации. Позволяват си да изразят или покажат чувствата си само, когато отношенията са вече сигурни и моментът е по някакъв начин тържествен. Най-често го правят в приятелска или фамилна обстановка. Влюбват се спонтанно и задълбочено. Ако, не дай си Боже, обектът на чувствата им ги разочарова, ефектът е потресаващ! Преживяват го дълго, болезнено и съкрушително. Обаче пък от влюбения Стрелец по-изобретателен няма. Пълен е с изненади (при това приятни!), добро настроение и оригинални идеи. На партньора остава само едно – да се радва!

Козирог

Те, типичните деца на Сатурн, се влюбват най-трудно. Те са хладни, пресметливи и дистантни. И това не е, защото не умеят да обичат, а защото се страхуват от стихийността на собствените си чувства и защото цял живот се стремят да си създадат перфектен самоконтрол. В известна степен те дори приемат влюбването като нещо излишно. За какво са тези емоции, като човекът има разум, нали така?! И след всичко казано до тук да не вземете да си помислите, че Козирозите не умеят да обичат? Нищо подобно! Те обичат. Всеотдайно, силно и човешки. Тяхната обич е като балсам за душата. Когато сте разстроени – те са при вас. Когато не се справяте – те са при вас. Когато сте напрегнати – те носят спокойствието. Какво повече му трябва на техния партньор, освен да се наслаждава на тази любов, колкото и странна да изглежда.

Водолей

Влюбването на Водолея не може да се дефинира. Изобщо, нито чувствата, нито действията на Водолея подлежат на описание. Водолеите правят всичко по различен начин, безсмислено е човек да се опитва да ги предвижда или прогнозира. Както във всяка област, така и във влюбването си те са уникални. Водолеите никога не се разкриват напълно и докрай. Обаче контактът с тях е като да държиш букет, от който се излъчват десетки ухания и всички да те завладяват напълно и да ти доставят удоволствие както по отделно, така и в комбинация. И накрая, не можеш да определиш кое ти харесва повече. Водолеите не се влюбват често, но влюбването им винаги е експеримент. Водолеите са едновременно страстни и интимни. За тях ухажването и любовната игра са много по-важни от „същинската част на сценария“, флиртът и романтиката са много по-интересни от сексуалните техники.

Риби

Рибите не искат да се влюбват. Те чакат някой да се влюби в тях. Щом усетят любовта се потапят в нея напълно и изцяло без покана или одобрение. Предпазливи са, лесно се разочароват, обикновено идеализират, затъват в чувствата си като в дълбока вода и се дразнят, ако партньорът им не успява да ги „догони“ или да им влезе в резонанса. Ако, обаче, се влюбят... забравят за всичко друго, забравят за целия свят! И са всеотдайни до гроб. Рибите са романтици до мозъка на костите си и тяхното влюбване е опасно както за тях, така и за партньора. В този сакрален момент те са в състояние да обърнат всичко с хастара навънка, да променят всичко, да разрушат всичко, без да се интересуват от последствията. Но пък след тях остава един такъв вълнуващ спомен...

Астролог: Петя Георгиева

Коментирай
Здраве и красота