Свободно време

Какво е пиянството на различните зодии

Как пият и как се напиват представителите на различни зодиакални знаци

01.02.2013г. / 09 56ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Някои хора се славят със сладко и весело пиянство, стават обичливи и нежни. Други пък стават мрачни, някои даже агресивни. Как се отразява алкохолът на различните зодиакални знаци?

Овен

Те пият бързо и всеотдайно. Не са алкохолици. Не търсят, но и не отказват компания. Добре се знае, че овните първо действат, а после мислят, така че ако прекалят с алкохола, започват да буйстват и нищо добро не може да се очаква. Комбинациите бира с пушена риба, червено вино с наденички много им допадат, но виж това шампанското с чер хайвер според тях си е чиста лигавщина.

Телец

Телецът пие бавно и убедително. За него не е толкова важен процесът на пиенето, колкото процесът на приготвянето на напитките. Телецът е практичен и любознателен, склонен е да си прави всякакви експерименти, да опита от всичко. Дядо поп от вица, дето го питали: „какво ще пиеш, дядо попе ракия или вино?“, а той отговорил: „... и бира, чедо, и бира...“, сигурно е бил зодия Телец. Като си пийне телецът се развеселява, може и да се разпее. В такъв момент не е изключено много бързо да се лиши от компанията си...

Близнаци

Свързани статии

Близнаците обичат шумните компании, още повече, че те са много речовити събеседници и умеят да забавляват. Всеки виц трябва да бъде „прокаран“ с чашка от любимата напитка. За това, ако Близнакът се напие, то не е виновен той, а околните. Близнаците не се напиват заради самото напиване, а просто защото така се е случило. Те са аристократични, предпочитат фини, леки и скъпи напитки. Мускат с френско сирене, мартини с маслинка – това е истински подходящо за представителите на този знак.

Рак

Раците са предпазливи. Те може изобщо да не посегнат към питието, но пък прекалят ли – бягай, спасявай се! Представителите на този знак живеят повече в миналото, отколкото в настоящето и ако прекалят с алкохола се сещат за най-тъжните случки от живота си, изпълват ги мрачни мисли и задължително успяват да развалят настроението на цялата тайфа. За тях е подходящо да комбинират бира с картофки в камерна компания на добри приятели.

Лъв

За лъвовете не е толкова важно пиенето, колкото намирането и поднасянето на изискана напитка по прекрасен начин. Те имат точна мярка за количеството, което могат да изпият и обикновено се придържат към „златната среда“. Няма да погълнат и капка повече, ако е заплаха за достойнството им. Допадат им скъпи напитки и екзотични коктейли.

Дева

За девите обикновено се твърди, че са заклети трезвеници, но не го вярвайте. Просто на тях не им личи, че са пияни. Те пият колкото и всички останали, но щом усетят, че им е дошло в повече, спират да говорят и строго контролират действията си. Разчитат на вътрешния си глас, който старателно „пази“ вътрешностите им и най-вече черния дроб. Те предпочитат леки, дори леко сладки напитки като десертни вина, пиня колада, бейлис...

Везни

Типично за тях е да си знаят мярката. Не се учудвайте, ако в компания извадят от джоба или чантата си собствена чашка и предпочитат да си пият в нея. Не е важно какво пият, важни са веселбата и приятелската атмосфера. Е, ако прекалят става страшно, защото дълго време ги гони тежък махмурлук. Но обикновено не го правят, защото предпочитат да пият леко младо бяло вино с подходящо за случая мезе.

Скорпион

Те са мистични навсякъде и във всичко, като това засяга и начина им на пиене. Предпочитат твърдите напитки, които се усещат и проникват на дълбоко, например уиски. Ако прекалят изпадат или в умиление, или в самосъжаление, но и в двата случая не вредят на останалите, а само на себе си. Всъщност, резултатът е, че прословутата им сексуална мощ, с която толкова се гордеят не просто намалява, а направо изчезва.

Стрелец

Представителите на този знак са експериментатори, пробват всичко ново и непознато. Пият за удоволствие. Те не пият много, но са увлекателни събеседници и от дума на дума всички от компанията са пияни преди тях. А за стрелеца остава само да им гледа сеира и след време да пусне някоя и друга солена шегичка по въпроса.

Козирог

Не толкова пият, колкото хапват. Разбират от хубавото и умеят да се контролират. За тях е валидно правилото: „първо работата, после удоволствията“ и ако имат някакъв сериозен ангажимент в никакъв случай не биха го провалили заради едното пиене. За разлика от другите знаци за козирозите е много полезно да изпиват по чаша-две вино, отразява им се стимулиращо.

Водолей

Името на този знак е достатъчно красноречиво. Трудно понасят алкохола. При първата чашка се подпират на стените, при втората чашка пеят песента: „... носат ма, мамо, влачат ма...“, при третата се преместват от масата под масата и всичкото това, когато са в добро настроение. Не е такъв ефектът, обаче, ако са депресирани или в лошо настроение. Тогава просто им трябват няколко глътки питие, за да влязат в кондиция. Няма значение каква марка е напитката, важно е качеството, с което водолеите не биха направили компромис.

Риби

Те плуват еднакво добре както във вода, така и в алкохол. Пият протяжно и напоително, без значение дали са в шумна компания или сами на бара. Има една съществена подробност: Рибите не пият, те дегустират! Ако обаче, не спазят правилния ред на „дегустираните“ напитки и не ги комбинират с правилното мезе, дълго време понасят последствията от махмурлука.

Автор на хороскопа е Петя Георгиева.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Този хороскоп е пълна глупост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
ина ( преди 11 години )
Има пълно несъответствие на много от зодиите - т.е. написаното не е вярно !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
( преди 11 години )
за рибите не е вярна последната част с махмурлука а за ЛЪВОВЕТЕ е пълна лъжа... колко пияни лъва съм виждал.... и определено след това ги мъчи здрав махмурлук :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар