Световен ден на средствата за Масова информация


094350.0

Normal_sredstva

На 25 януари 1935 г. цар Борис III подписва указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. В резултат на този указ се поставя началото на Българското национално радио. Първата българска радиостанция носи името "Радио София"

Днес, на 25 януари, отбелязваме Денят на Средствата за Масова Информация, които отдавна не се изчерпват с радиото и печатната преса. В съвременния свят информацията ни залива отвсякъде и наистина е "масова" - електронни медии, печатни медии, интернет, безброй радиостанции и дори лични блогове. Имаме широк достъп на много и всякаква информация.

Факт е, че българският гражданин има възможността да избира и правейки своят избор той гласува своеобразен вот на доверие. Често изборът не е лесен, защото уж еднаквата информация звучи различно през различната призма. Но все пак той е важен, защото най-добре се взима решение, когато то е информирано решение и най-добрият избор е информираният избор. Да си пожелаем в днешният ден да бъдем информирани честно и коректно, за да може изборът ни да доведе до добри резултати.


Създадена на 25.01.2013 г.

Коментари

Все още няма коментари