Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алцхаймер

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер

health.bg 2010-09-21
Алцхаймер : Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер - деменция, алцхаймер, загуба на памет, трудности при общуването, затруднен говор
По официални данни страдащите от това заболяване у нас са 50 хиляди.

Днес е Световният ден за борба с алцхаймера. Отбелязва се от 1994 г. по инициатива на Международната организация за борба с болестта на Алцхаймер.

Според официалната статистика у нас 50 000 души страдат от алцхаймер, а приблизително още толкова ще развият заболяването до 3-5 години.

В момента България е единствената държава в Европейския съюз, която не реимбурсира медикаментите за лечението на болестта. Покриването на лекарствата за хората с това заболяване е от изключителна важност заради непрекъснато нарастващата му социалната значимост.

Болестта на Алцхаймер е дегенеративна форма на деменция, при която голям брой нервни клетки загиват и вследствие на това предаването на сигналите в мозъка прекъсва. Измирането на невроните в мозъка води до постепенното и необратимо влошаване на състоянието на болния – стига се до загуба на памет, трудности при общуване и затруднен говор, промени в настроението и поява на агресия, невъзможност за изпълнение и на най-елементарни действия.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg