Седмата Нощ на музеите и галериите превзема Пловдив

Седмата Нощ на музеите и галериите превзема Пловдив

© Организаторите

За седма поредна година в Пловдив се провежда традиционната Нощ на музеите и галериите ще превземе града в тъмните часове на денонощието между 17 и 18 септември.


Нощта отново ще бъде посветена на изкуството, като градът, улиците, площадите, парковете и тепетата ще са местата, където художници, музиканти и други разнообразни творци ще поканят публиката да стане част от тяхното изкуство. Градските локации и публичните пространства ще бъдат не само сцена, но и съучастник в пътя на публиката и смисъла на творбите, съобщават организаторите.


Програмата е разделена в три основни части, озаглавени "Музеи и галерии", "Култура и клуб" и "Градски и публични пространства". Събитията в тях ще се проведат в рамките между 19 и 1 ч. през нощта. Малко по-рано, от 16 ч. има и специално предвидена част за деца.




След края на културната обиколка посетителите на Нощта ще могат да продължат да се забавляват на официалното закриващо парти в Тютюнева фабрика ( ул. "Иван Вазов" и ул. "Екзарх Йосиф") с гости диджеите Sirius & Methodikal и Досю Амуджев.


Тази година за улеснение и по-добрата ориентация на посетителите в Пловдив ще има павилион, наречен "Инфо пункт", където всеки желаещ може да открие карта с всички локации, книжка с информация за отделните събития в тях, както и разнообразни сувенири с визията на Нощта. Освен това организаторите предлагат и улеснение за онези, които предпочитат за използват таблет или мобилни телефони, под формата на мобилно приложение.


Подробна програма по локации и часове има на официалния сайт на събитието, във "Фейсбук" страницата му, както и като онлайн документ.


Всичко, което трябва да знаете за: