Банско чества празника на града
Банско чества празника на града / снимка: Дарик Благоевград, Елина Христова

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград е поканен от Община Банско да представи спектакъла „Пепеляшка” в Деня на град Банско – 5 октомври, съобщи говорителят на културния институт Силвия Домозетска.

В празничния ден, от 11,00 часа, в залата на читалището благоевградските театрали ще зарадват малки и големи с красивата и многоцветна музикална феерия „Пепеляшка”. Представлението е подарък от Община Банско за жителите и гостите на курортния град.  Познатата на всички едноименна приказка на Шарл Перо, поставена от режисьора Венцислав Асенов доставя истинско естетическо удоволствие. Музиката е на композитора Павел Васев, хореографията - на Румяна Маркова, сценографията и костюмите са на Маноела Дойчинова. Актьорите Ива Динчева, Илия Павлевчев, Нина Болгар, Жанет Керанова, Божана Косева , Албена Чобанова и Александър Митев завладяват публиката с много добри актьорски превъплъщения, с песни и танци. Входът за малките и големи зрители в Банско е свободен.

В 11.00 часа пред паметници и паметни плочи ще бъдат поднесени цветя и венци, след което в черквата "Света Троица" ще бъде отслужена празнична литургия.

В 18.00 часа започва концертът на Поли Паскова.

Празникът на курортния град ще завърши с тържествена заря на площада в Банско.