Рокерско шествие за празника на Раднево
Рокерско шествие за празника на Раднево / DarikNews.bg, архив

На днешната дата - 7 септември, радневци отбелязват празника на своя град. Тази сутрин на площад "Коста Рашев" бе тържествено издигнато знамето на града. Програмата продължи с детски празник в парка.


От 17:00 часа в празника ще се включат рокери от клуб "The Warriors MCC", които ще тръгнат с шествие от централната градска част към паметника на Св. Иван Рилски. Там моторджиите ще поднесат цветя.

От 18:15 часа в местната художествена галерия ще бъде открита изложба живопис на Надежда Стойчева и Мирослав Дерменджиев, заедно с участието на ХГ Разград по живопис и скулптура.

Официалната церемония по случай Деня на Раднево ще започне от 19:30 часа на централния площад. Финалът на вечерта ще бъде празничният концерт "Mi ritorni in mente", който ще представи попмузиката на Италия от 70-те години на миналия век до наши сни. Изпълнителите са студенти от музикалните консерватории в България и Италия.

По повод празника от 8 до 11 септември ще се проведе XIII Международен фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи "Раднево 2011" 8-11 септември. В него ще се включат гости от Русия, Словакия, Северен Кипър, Украйна, Испания, Руска федерация, Сърбия.

Програмата за останалите дни може да разгледате на http://obshtina.radnevo.net/Files/Messages/Praznik_Ra.jpg.