Международен ден на астрологията

Международен ден на астрологията

International Astrology Day

 

Не случайно денят на пролетното равноденствие (случва се на 20 или 21.03, рядко на 19-ти) е обявен за международен ден на астрологията и от него започва новата астрологична година. Денят е зареден със специална енергия, а мислите са по-материални от всякога.

 

Датирането на празника започва от 1993 г. по инициатива на Асоциацията на астролозите.

 

Първоначално се е отбелязвал през един от почивните дни, преди Слънцето да навлезе в знака Овен, но обикновено в деня на пролетното равноденствие Слънцето вече е в знака.

 

Астрологията (от др. гр. astro — звезда и logos — мисъл, учение) е наука за въздействието на звездите върху Земята и човека. Възниква в дълбока древност и е била тясно свързана с астралните култове и митология.

 

По-късно намира широко разпространение в Римската империя. Първите хороскопи датират от ІІ-І в. пр.н.е. Древна и изключително сложна наука, която в развитието си е преминала през много възходи и падения.

 

В наши дни популярността й стремително расте, особено в средите на бизнесмените и политиците. Много от тях имат свои лични астролози и не предприемат никакви действия без препоръките им.

 

Някои психолози твърдят, че такова поведение е знак за неувереност, но така или иначе астрологията все повече навлиза в ежедневния ни живот.

 

Добре е да се знае, че както във всяко житейско направление и при нея също се появяват огромно количество псевдо-астролози, които може повече да навредят, отколкото да помогнат, но всеки, който е навлязъл със сърцето и душата си в това уникално познание е сигурен, че звездите не допускат до себе си случайни посетители.

 

Статията създаде за вас П. Георгиева

17.03.2021 г.

Всички права запазени ©





{START_COUNTER}